dimarts, 23 de maig de 2017

Música Mora i Cristiana al Parc d'Artilleria


La Banda de Música de l’Associació Musical Verge de l’Ermitana de Peníscola ha realitzat el dissabte 20 de juny un concert dedicat a la música de moros i cristians. Amb el patrocini de l’Excelentíssima Diputació de Castelló i del Castell de Peníscola, els músics peniscolans han fet sonar als jardins del Castell del Papa Luna 6 peces que han alternat el ritme moro i cristià.

Sota la batuta de Salva García Sorlí, Paco Sirvent, escrita per Cristóbal Mora Santos; Víctor, de José Francisco Molina Pérez i Cid, composta per Pedro Joaquín Francés han segut les marxes cristianes. I les melodies mores han sonat de la mà de Manuel Picó Biosca amb El negro Sansón, per part de Daniel Juan Ferrero Silvaje amb la peça Embajador Moro i amb les melodies de Francisco Valor Llorens en Ben Al-Sahagui.

Amb aquesta actuació l’Associació Musical calenta motors per a les dos pròximes actuacions. I és que el dissabte 17 de juny a la vesprada els músics de la Banda Juvenil de Música oferiran el concert corresponent a la campanya d’intercanvis musicals de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana amb la Banda Juvenil de Sant Jordi. I tancaran la programació concertística abans de l’estiu el 15 de juliol amb la celebració del Festival de Bandes de Música Ciutat de Peníscola amb la Banda Municipal de Gallur (Saragossa) com a convidada.