dilluns, 4 de novembre de 2013

Les Bandes al Palau (II)

Acaben les Festes Patronals de Peníscola, arriba la tardor i l’agenda de l’Associació Musical Verge de l’Ermitana (AMVE) torna a posar-se en marxa per al curs 2012/2013. Enguany el primer acte ha sigut al Palau de Congressos de la ciutat el diumenge 20 d’octubre. La Banda de Peníscola va estrenar el cicle ‘Les bandes al Palau’, un conjunt de concerts que es realitzen cada diumenge a les 12:00 hores a càrrec de diverses bandes de la Comunitat. Des de fa uns anys és la Banda de l’AMVE qui enceta aquest veterà festival. El director en aquesta ocasió ha sigut el professor de trompa de l'Escola de Música, Sergio Tortajada.


El matí musical va començar a les 11:30 hores, quan les portes del Palau de Congressos es van obrir per a que el públic comencés a ocupar els seients de l’auditori. El concert va començar puntual amb ‘La Rosa i el drac’, una marxa cristina del valencià Francisco Valor Llorens. La següent obra va anar a càrrec de Joan Pau Castell, un jove que inicia els seus estudis musicals al Conservatori Mestre Feliu de Benicarló. Ell va ser el trombó solista del ‘Concierto para trombón y banda’ de Nicolai Rimsky-Korosakov, una peça que va emocionar al públic per la joventut del solista i per la seua interpretació en les tres parts de l’obra: ‘Allegro vivace’, ‘Andante cantabile’ i ‘Allegro-allegretto’. Per a acabar la primera part, la Banda va interpretar la fantasia descriptiva ‘Retratos de España’ del compositor valencià Teo Aparicio Barberán.
La segona part del concert va començar just després dels 10 minuts de descans per als músics. Aquesta última part va tenis sonoritats taurines i mores, així com també una fantasia inspirada en l’antiga ciutat d’Iran: ‘Persis’. El pasdoble ‘Viachén’ i la marxa mora ‘Ben al-Sahagui’, del mestre Francisco Valor Llorens i Francisco Tello Zanón respectivament, van ser les dos obres que van donar pas a la peça de l'anglès James L.Hosay ‘Persis’. Un conjunt de sonoritats metàl·liques amb els saxofons i dolces amb l’oboè i la flauta van crear un clima occidental per tot arréu de l’auditori amb esta última peça que ha posat punt i final al concert. 

Fotografia: Vicenç Bayarri Bayarri