divendres, 29 de novembre del 2013

Santa Cecília 2013 (II)

Ve el fred, arriba novembre i els músics de Peníscola enllesteixen els instruments i els uniformes. S’acosta Santa Cecília i s’incorporen els nous músics a la banda, es fa l’entrega de la banda a la nova dama de l’Associació per a les Festes Patronals, jocs, gimcana, sopars de germanor... molts actes per celebrar la seua patrona que, com cada any, culminen amb el concert que es realitza al Palau de Congressos de la ciutat. Aquest any, malauradament, el concert s’ha hagut d’aplaçar per indisposició del seu director. Però, tot i així, la resta d’actes han continuat amb brio.
Durant la tarde de dissabte 16, la Banda de l’Associació Musical Verge de l’Ermitana va realitzar una cercavila pels carrers de la ciutat recollint als nous músics. Ells, un total de 4 joves músics, esperaven als portals de les seues cases impacients. Julia Bort Ramírez, al clarinet, va ser la primera que es va incorporar, seguit de María Ayza Martín, a la flauta. Juan Ingacio Llorach García i German Celma Guzman, ambdós a la trompeta, van ser amb qui es va posar punt i final a la cercavila. Més tard, al Centre Sociocultural de la ciutat els esperava un xicotet pica-pica.


El passat cap de setmana era l’estrena del concert de Santa Cecília. Però, just divendres es va haver d’aplaçar. Encara no se sap cert quina serà la data, encara que tot apunta que per a Nadal. Tot i així, la nit va continuar com sempre, amb un sopar de germanor entre músics, familiars i amics. Allí mateix, Laia Forner (oboè) va cedir la banda a Aitana Vizcarro (clarinet) que l’acredita com a dama de la Banda de l’Associació Musical Verge de l’Ermitana per al 2014. A més, com a novetat, l’Escola de Música també va presentar dama. Es tracta d’Alba Castell, una jove que toca la flauta travessera a la Banda.



Per al cap de setmana que ve s’estan pensant activitats per als músics al local d’assaig, com una recreació del programa ‘Furor’, a més d’un sopar de pa i porta. La música i la festa continuen, com sempre, després de Santa Cecília.